Опасен плод, любим на много хора, заля столичните пазари!

Опасен плод, любим на много хора, заля столичните пазари!

Мандарини, които са всичко друго, но не и здравословни, плъзнаха по столичните пазари. Възмутени потребители масово купуват цитрусовия плод, а след прибиране у дома си откриват, че мандарините са с повече от съмнителен произход.

Корите на плодовете се боядисват, за да изглеждат сочни и оранжеви, привличащи окото. Ако се опитате да ги измиете обаче, ще отмиете целия цвят на плода.

Във социалната мрежа, възмутени софиянци публикуваха снимки на покупките си. “Приятно ”оранжеви” мандарини, купувани от големия хипермаркет в люлинския мол. На двете снимки се вижда оранжевата боя по ръцете ми и съответно не толкова оранжевите мандарини..вече..”, споделя опарена жена. 

Експерти твърдят, че мандарините могат да крият много опасности, които сериозно да навредят на организма.

Според лекарите преди ядене мандарините трябва да се измият. Много хора мислят, че след като мандарините се белят, то не е необходимо да се измиват. Но там се крият много опасни вещества. Превозвачите покриват зелените плодове с етилен, който се отнася до токсичните вещества и се натрупва в черния дроб. Такива мандарини са лепкави на допир. По време на почистването на плодовете, всички вредни вещества попадат върху ръцете и след това върху пулпата.

Следващата опасност е в цвета. Мандарините със зелени петна показват заболяване на плода. Неестественият восъчен блясък на ципата означава, че са били третирани с фунгициди. Това се прави, за да се защитят плодовете от гъбичките. Но във високи дози фунгициди могат да причинят бъбречна недостатъчност. Особено вредният им ефект се увеличават при употребата на алкохол. Повърхността на мандарината трябва да е груба от природата.

Освен това не е много полезно тялото да консумира замразени плодове. Когато натиснете плода, има следа от пръстите ви. Мандарините изглеждат влажни. Това означава, че те са били силно замръзнали. Да се ​​консумират такива плодове не се препоръчва.

Освен това има реална опасност от заразяване с паразити. Средиземноморските мухи са опасни вредители. Те се хранят с кожата на плодове и зеленчуци.

Следи от ларви могат да се видят върху кората на мандарината в местата на разпад и цъфтеж. Яденето на такива мандарини носи риск от улавяне на паразитни ларви и отравяне. / Блиц

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.