Новият Айнщайн е 6-годишно българче

Новият Айнщайн е 6-годишно българче

Българската действителност може и да ни се струва сива, но всъщност между всички разочарования се прокрадва и светлина в лицето на подрастващото поколение.

Точно такъв оптимистичен лъч е 6-годишният Мартин Матов, когото някои наричат „българския Бил Гейтс“. Той е по-малко от десетилетие на тази земя, а вече може да се похвали с невероятно постижение. Момчето е световен шампион по математика!

Малкият Мартин обожава числата повече от всяко дете на неговата възраст, а страстта му към тях се заражда покрай регистрационните номера на колите. Не след дълго открива, че смятането му се отдава с лекота и още преди две години започва да се явява на различни математически състезания. Най-големият му успех е олимпиадата в Банкок, след която става световен шампион.

Мартин споделя, че задачите които са му се паднали на нея, не са го затруднили. Там той успява да се пребори за първо място сред 1500 деца.

Четенето също се отдава на малкия Айнщайн. Може да разчита цели изречения още от 5-годишен, а задачите умее да решава наум. С деца като Мартин Матов няма как да бъдем песимисти. Нека говорим повече за тях, те са нашият светъл лъч, от който имаме нужда! / newsbg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.