Никой не вярва: преборих подуването, безсънието и бръчиците с чаша кафе! Има малък трик: добавям вътре няколко от безценните зрънца!

Никой не вярва: преборих подуването, безсънието и бръчиците с чаша кафе! Има малък трик: добавям вътре няколко от безценните зрънца!
В източните страни често се срещнат интересни кафеварки , в които има специален контейнер за  ароматния кардамон

Интересното е, че тази подправка не само добавя специален завършек на освежаващата напитка, а също така неутрализира ефекта на кофеина върху сърдечно-съдовата система. Така че, тези, които обичат да се глезят с кафенце, но имат редица противопоказания, могат да си отдъхнат!

Това не е единствената причина, за да добавите щипка от ценната подправка в чаша с  освежаващото питие  . Оказва се, че в древен Китай и Индия кардамонът се е смятал за панацея , той е бил препоръчван призаболявания на бъбреците , храносмилателни затруднения , както и много други проблеми.

кафе с кардамон ползи

Използването на кардамон

  1. Кардамонът е в състояние да очисти пикочния мехур и бъбреците от калций.
  2. Той има газогонни свойства , като премахва метеоризъм и подуване на корема , както и облекчава спазми и колики.
  3. Тази подправка е идеалното лекарство за анемия : съдържа желязо, манган, мед и редица витамини. Всички тези вещества увеличават броя на червените кръвни клетки.
  4. В Индия кардамонът отдавна се използва като антисептик , който се бори с възпаления в устната кухина  иосвежава дъха .
  5. Чудната подправка повишава защитните функции на организма , нормализира съня и дори спасява от депресия .
  6. Антиоксидантите , съдържащи се в кардамона, предотвратяват стареенето на кожата , премахват дори и малки бръчки .

използване на кардамон

Начин на приготвяне на кафе с кардамон

За да приготвите напитката, е по-добре да купите  кардамон на шушулки  в бледо зелено. Малка част от шушулките счукайте в хаванче, след което внимателно отделете зърното от ципата. И сега внимание! Ако ще варите кафе в  обикновено джезве , спрете дотук: Просто поръсете върху дъното на джезвето няколко зърна и пригответе кафето, както обикновено. Но за кафеварки или  кафемашини  е необходимо да смелете кардамона на прах, след което го смесете с мляното кафе.

кафе с кардамон ползи

По отношение на пропорциите, обикновено към 2 супени лъжици кафе се добавя 0.5 ч.л. смлян кардамон, но това е въпрос на вкус. Опитайте да намерите своята  перфектна пропорция ! / За Жената

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.