Нешка Робева за допинг скандала: Това е политическо шоу, грозно е, защото удря деца

Нешка Робева за допинг скандала: Това е политическо шоу, грозно е, защото удря деца
Решението да бъде наказана Русия със забрана на спортисти от тази страна да участват на олимпийски игри и световни първенства в следващите 4 години е политическо шоу на наивници.

То е изключително грозно, защото удря деца. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Тя влезе в студиото, за да коментира допинг скандала, пише флагман.бг.

Присъствала съм на олимпиада, на която нямаше допинг контрол в САЩ и знам какво ставаше – хвърчаха рекорди, добави Робева.

Според нея решението на антидопинговата комисия е несправедливо. Правата на уличените в употреба на допинг спортисти трябва да бъдат отнемани завинаги, докато “чистите” атлети трябва да получат разрешение да се състезават на големи първенства, обясни тя.

“Знак е, че Русия надига глава и ще търсят всякакви възможности да я ударят където могат. Русия е силна в спорта. Само за наивниците това решение е справедливо. Който следи спорта, не може да не осъзнае, че рекордите не могат едните да ги постигат с допинг, а другите без нищо. Такива свръхчовеци няма“, коментира Нешка Робева.

„Аз съм абсолютно убедена, че Русия ще направи паралелни игри и много държави ще участват. Големите рекорди ще бъдат там”, подчерта тя.

В момента Робева пътува из България заедно с най-новия си спектакъл – “Шоу без име”.

“Това е един спектакъл с много имена. Тъй като ние не успяхме да изберем името, той си остана “Шоу без име”, но с много съдържание. Правя го вече трета година.

Тази година в 10 града. Събираме средства, до стотинка всичко отива за подпомагане на талантливите деца на България, предимно на спорта и най-вече на “Левски”.

Този клуб ръководя от години и е дал на България почти всички шампиони. Много други клубове се захранват с наши състезатели, но ние ги произвеждаме”, каза тя пред бТВ.

“Шоу без име” вече беше представено в 8 града, като предстои възпитаниците на Робева да излязат на сцените в София (11 декември), Пловдив (14 декември) и Стара Загора (15 декември). Спектакълът може и да акостира във Видин, а средствата от продадените билети да отидат за подпомагане на филхармонията в града.

Чрез “Шоу без име” Робева и екипът ѝ помагат и на малката Йордана от Радомир, която страда от проксимален бедрен дефицит.

“Това е удивително. Ние се обръщаме към публиката, след като са си купили билети хората, с един призив да помогнем на малката Йордана да бъде като тези деца, да може да играе, да се смее, да се радва.

До тук, от тези 8 града, сме събрали приблизително 10 хил. лева. Смятам, че те ще се увеличат”, каза още Нешка Робева. / informiran

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.