Наш град е обявен за “архитектурно бижу” №1 в света

Наш град е обявен за “архитектурно бижу” №1 в света
Първо място в класация за най-красиви места в света, построени на отвесни склонове бе отредено не за кой да е град по света, а за нашето прекрасно Велико Търново.

Избраните локации са наречени “архитектурни бижута”, а градовете, които са намерили място в класацията – “съкровища”.

Обръща се внимание на сложността да бъдат построени на такива труднодостъпни места.

Италианците са категорични, че Велико Търново, както и другите места в класацията, предизвикват спонтанен възторг, когато ги видиш на живо, а обаянието им се запечатва за дълго в съзнанието, пише vesti.bg

Колко престижна е лидерската позиция на българския град доказват имената, останали след него в подреждането: емблематичният комплекс от манастири Метеора в Гърция, испанският град Ронда, френският Рокамадур, италианските Риомаджоре, Вернаца, Чивита ди Баньореджо, Пиодао в Португалия, Вади Даван в Йемен, Санторини в Гърция и др., пише Канал 3.

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.