Мъжете днес предпочитат умна пред красива жена

Мъжете днес предпочитат умна пред красива жена
Как се променят предпочитанията на силния пол през последните десет години по отношение на жените, изследвали учени от Университета в Инсбрук, Австрия, и Северозападния университет, САЩ, пише letidor.ru.

Резултатите са неочаквани: днес мъжете предпочитат умни жени пред красиви.

Съгласно получените данни, девойките, чиято ключова характеристика била външния вид, представителите на силния пол разглеждали по-скоро като част от кратък роман.

„За съвременните мъже привлекателността и сексуалността не са толкова важни, когато става дума за сериозни отношения, – твърдят учените.

– Днес мъжете обръщат внимание на интелекта и нивото на образованост на своята потенциална спътница в живота.“

Тази закономерност специалистите обясняват с желанието на мъжете да имат до себе си достоен партньор, който да може да участва наравно с тях в икономическата част на семейния живот. / manager.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.