Корнелия Нинова: Обективен анализ на БСП + ВИДЕО

Корнелия Нинова: Обективен анализ на БСП + ВИДЕО


Корнелия Нинова заяви „когато ме избраха заявих, че искам да променям“.
Нинова: Не се подавам на вътрешен натиск. “ГЕРБ загубиха повече от 100 000 гласа.

Срещу нас беше изправена цялата държавна машина, купен вот и въпреки това ние увеличихме подкрепата си с още един мандат в Европарламента, но няма да казвам, че победихме. Не, ние загубихме тези избори. Тежи ми загубата”.

Това каза в предаването “Тази сутрин” председателят на ПП на БСП. Нинова заяви, че всички са работили за партията, но ние се съмняваме, че вътрешната опозиция не е дала всичко от себе си. Структурите и организациите трябва да си направят анализ по места.
Не мисля, че отхвърлянето на истанбулската конвенция не е навредило на партията като 87% от хората в страната не я одобряват и това би довело гласове, а не да отнеме.

Нинова е категорична „Не на истанбулската конвенция, не на пакта за миграция“ твърда и безапелационна.
Щом Сергей Станишев влезе в листата и неговите гласове се вляха в партийният вот защо не спечелихме?
Няколко добри образци са, че и други председатели на Европейски партии не са в листите.
България е с най-ниската активност, но това е знак за всички нас, че не ни одобряват.
Това засилва корпоративният вот, а негативният вот показа, че това е знак за всички нас. Аз твърдя, че сме единствената партия, която не е водила негативна кампания.

Нинова: Трябва да проявим разум и да си дадем сметка какво се случва. Справедливост неравенство и свобода.

Каква свобода на словото?
Нашата медийна група загуби над 22 сайта и цензурата е огромна. Несправедливостта над най-бедните прослойки на населението се засилва като с вдигането на ток и вода.
Връщаме се в парламента и ще искаме оставката на министърът на финансите. Остават съмненията обаче колко ли нарушения е имало, добавяме ние. БСП ще върне парите, които са били наддали.

Чакаме изчисленията на министерството на финансите. На конгресът ще се гласува оставката на Корнелия Нинова като Стефан Данаилов, Деница Златева, Кирил Добрев и Владимир Москов са евентуалните кандидатури за заместник на Нинова докато се проведе новият избор. Кирил Добрев е депозирал своята оставка пред бюрото, но тя е била отхвърлена и цялата отговорност поема Корнелия Нинова.

БСП си остава най-демократичната партия и е алтернатива на сегашните управляващи.

Виж още от: bulpress.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.