Колко минимално на час имате право да получавате във Великобритания

Колко минимално на час имате право да получавате във Великобритания
Голяма част от емигрантите се насочват към Великобритания с идеята, че условията на труд и живот на Острова са далеч по-добри от тези в други държави от Европа.

И мнозина остават разочаровани още в първите дни от пребиваването си в Обединеното кралство заради разминаването на първоначалните си очаквания и реалността. А каква е тя?

Редица работодатели се възползват от незнанието на новодошлите и им предлагат заплащане „по договаряне“, което в по-голямата част от пътите е далеч по-ниско от това, което се полага по право и най-вече по закон.

Именно за това, от първи октомври, влезе в сила Законът за минималната работна заплата, валиден за цяла Великобритания.

Какво предвижда той?

Като начало въпросният закон се отнася за работници на възраст 25 години и нагоре. Според него, те трябва да получават минимално работно възнаграждение от 7,20 паунда на час.

Ако това не се спазва от вашия работодател, не забравяйте, че имате право да подадете жалба, тъй като според новата наредба, подобно нещо се категоризира като криминално престъпление и моментално ще бъде разследвано от страна на HMRC.

Необходимо е да се направи уточнението, че минималната работна заплата реално, представлява минималната ставка, която ви принадлежи по закон и зависи единствено от вашата възраст, а не от позицията, на която се намирате.

Единствените условия, при които нямате право да претендирате за тази сума, е ако сте:

На непълен работен ден

Непостоянни работници тип временна заетост

Работите за агенция

Плащат ви заплатата кеш на място

Чираци сте

Стажанти и работници на пробация

Работници с увреждания, които получават помощи

Селскостопански работници

Чуждестранни работници

Моряци

Офшорни работници

Източник: novini.london

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.