Как всеки един от нас може да помогне на България днес

Как всеки един от нас може да помогне на България Днес
Как всеки един от нас може да помогне на България днес

Българската Асоциация иска да ви запознае с начините, по които всеки един може да помогне да Възроди България. Всеки един Българин трябва да се запознае с този текст.

Mнозинството от нещата са подредени в един документ, който се казва Българска национална доктрина, която за жалост все още не е приета и обнародвана от Парламента.

Малка стъпка по стъпка се постигат големите цели. Нито една от точките не са трудни за постигане, те ще са полезни, както за Вашето здраве, така и за Вашия дух. Единствено с личен пример нещата ще се случат.

Стъпки към Новото Възраждане

1. Съхраняване на народната памет и история. Това включва съхраняване, запазване и практикуване на народните ни обичаи, танци, музика, вярвания…
Това е основата на всичко! Без историята на един народ, този народ няма бъдеще. Нека всеки се интересува от историята на рода си, на нашите Царе. Да си спомним какви велики личности сме имали и да им подражаваме. Имаме нужда от моден за подражание, но такъв не се намира в момента.Просто изгасете телевизорите, спрете да си губите времето в поствания на картинки и започнете да четете. Запишете се на танци, народно пеене, народни инструменти и репетирайте. Носете културата ни в сърцата си.

2. Съхраняване на българския език! Пишете само на български с кирилица. Полагайте грижи за правилното използване на писмения и говоримия език на народа ни. Ако някой не го прави, изисквайте го! Изисквайте от всички да изолзват български език в България. Надписите на чужди езици трябва да бъдат сведени до минимум! Там където не може да няма надпис на чужд език, той трябва да е само превод на българския. Учете децата си да говорят правилен български език, без чуждици, взаимствани от ТВ културата.

3. Пазарувайте само български стоки, особено тези от първа необходимост и храни. Не пазарувайте в големите търговски вериги. Подкрепете местните търговци и производители. Изисквайте от тях качествена стока, честно и истинско описание на съдържимото в продукта. Изисквайте от тях добро обслужване и им напомняйте при нужда, кой всъщност е клиента и кой трябва да се възползва от цялото внимание и уважение. Само да напомним, че 15 млрд лева всяка година изтичат в Турция. Намерете местен дребен производител и купувайте от него. Ако се издъни, спрете да купувате от него и му кажете, защо го правите. Така му давате шанс да се поправи, ако е добросъвестен. Лека-полека и производителите и търговците ще разберат, че няма шега и нещата отиват в правилната посока – клиентът е царя!

4. Изгасете телевизорите. Спрете да се доверявате на малката кутийка, като на последна инстанция. Истината нянам да я намерите в телевизора и сред медиите. В момента в който спрете теливизорите, ще разберете, колко свободно време всъщност имате! Това време уплътнете в четене. Особено на български народни приказки с децата си. Четете им и за историята на народа ни. Защо не и да изучите заедноБългарски Възрожденски Стихотворения и Народни Песни. Ако нямате навика, придобийте го. Заместе всеки лош навик с добър.

5. Не слушайте чалга! Когато едно нещо не се купува, то не се и произвежда! Слушате ли чалга, няма на кого да се сърдите, че ви залива отвсякъде. Внимавайте какво слушате и гледате. Оставете модерната пошлост, разголване и долните текстове, защото те влияят. А те са навсякъде в музиката, не само в чалгата.

6. Преди да решите за кого ще гласувате, прочетете програма им. Не се доверявайте само на казаното по телевизиите. Писаното остава! Ако не я изпълнят, търсете отговорност! Ако не вземат поука, не гласувайте за тях повече никога! И без това в България има повече от 400 регистрирани партии.

Така може да се продължи още дълго. Това са все малки стъпки, но всяко пътешествие започва с първата крачка.

Нещо много важно, което всеки който чувства себе си истински българин трябва да започне да прави. Да се отнася с уважение и почит към всеки свой сънародник.

Същевременно да изисква същото и към себе си. Това не включва само вежливата форма на обръщение Вие, а преди всичко отношение и изграждане на доверие помежду ни.

Събирайте се с хора на които имате доверие. Говорете си! Споделяйте наученото за народа ни. Нека и другите, които тепърва научават такива подробности да правят същото на свой ред!

Представете си, че Българският Дух е един огромен склад, в който се слага и взима. Когато се пеят народни песни, говори се на Българска реч, почитат се нашите Предци и Корени, свири се на Народен музикален инструмент, когато се помага на Българи, когато сме горди, че сме Българи – тогава той се пълни.
Когато се забива нож в гърба на брата, когато се иползва шльокавицата, когато се злобее по адрес на България, когато се слуша Чалга, когато се примиряваме с неправдата, когато забравяме Родовата си памет, когато ни е срам, че сме Българи и се покланяме на чуждите символи и чуждиците в нашия език,тогава ние взимаме от нашия Духовен Склад и нацията ни става по-слаба.

Всеки един от вас си сложи ръка на сърцето и пред себе си да признае, в колко родолюбиви или дарителски акции в полза на българи са взели участие. И моля ви, не ми казвайте „Нямаме пари!“. Това отдавна не е опрадвание, оправдаващо бездействието ни. При 6-7 млн работещи българи 20 или 50 лв, дадени няколко пъти в годината са нищо. Така започва градежа на чувство за взаимопомощ. Другото е оцеляване поединично! Докато се спасяваме самостоятелно и се крием под леглата, всичко остава в пожелателна форма. Когато се научим, че сме едно общество, един народ и само от нас зависи оцеляването ни, едва тогава всички останали предложения ще придобият реално сила и възможност за изълнение.

Буквално на всяка крачка може да си полезен. С възпитано говорене, с любезно поздравяване в магазина, така както се отнасяш към всеки срещнат в планината.
Да сме сърдечни, дружелюбни, милосърдни към всеки човек…излъчвайки позитивизъм градим добро…
Да се наведем и приберем попаднал боклук на улицата…или в природата.
Да даряваме излишните си дрехи и покъщнина в специални пунктове – има ги почти във всеки квартал…Голяма част от Българите, за съжаление, се борят за физическото си оцеляване..
Да помагаме с каквото можем на съседа до нас. И с усмивка и топлина да му казваме „Добър ден!“….
Да Обичаме….независимо от обстоятелствата.

А, предложения има. И то не малко. Има достатъчно начини да подкрепим собствената си икономика и производители. Има достатъчно начини да проумеем, как ни манипулират. Но трябва четене, а не философстване по социалните мрежи. Както сами знаете, щом има рецепта, тя може да бъде веднага променена и необходимостта от първоначалного налучкване отпада. Така пък се печели време.

И не на последно място думите на Станислав Генов, които докосват нашите сърца:

„Където и да сте по света не се отричайте от рода си и народа си, не предавайте като юда Христос. Не предавайте Родината си за сребърници, не предавайте сънародниците си защото предавате България. България е там където е и един ваш сънародник, не обръщайте гръб на своите защото така обръщате гръб на България децата на Бог. Така пресичате късмета си и на рода си отричайки се от своето свещено име. Никой не ни е виновен за състоянието на страната ни освен самите нас които не ни пука и сме гледали безучастно и не сме се борили. Съдбата на Родината не е във чужди ръце и зависи от самите нас които търпим чуждите и предателите да безчинстват над красивия ни умиращ народ. Който се срамува се срамува от себе си не от нищо друго срама остава в него и за него.“

Автори: Пламен Железов и Деян Станчев, pomogni-na-bulgaria

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.