Западнонилската треска взе първа жертва в България, уби възрастен мъж

Западнонилската треска взе първа жертва в България, уби възрастен мъж
Западнонилската треска у нас!

Ще имали евтаназия питат хората от Ямбол
84-годишен мъж от Ямболско е починал вследствие на заболяването
Мъж на 84 години от ямболското село Ботево е починал от западнонилска треска, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ямбол.

Основен преносител на заболяването са комарите. Възрастният мъж е лекуван една седмица в Ямболското инфекциозно отделение, поясни д-р Наташа Капсъзова от Регионалната здравна инспекция за БНР.

“Намерен е в къщи неконтактен, в безпомощно състояние. Мозъчният оток в началото е причина да се изпратят пробите за изследване в София, след което са се доказали антитела срещу западнонилска треска. Мъжът не е пътувал в рискови държави и няма видими данни за ухапване от комари”, обясни д-р Капсъзова.

В началото на септември на всички здравни специалисти в Ямболска област беше препоръчано да не изключват от диагнозите си западнонилската треска, тъй като регионът е рисков.

Това е и първата жертва на западнонилска треска в страната, откакто бе издадено предупреждение през лятото. Вече бяха проверени и регистрирани няколко случая на заболяването в Бургас и в Пловдив.
Източник: kanal3.bg

Ще има ли евтаназия за хората в Ямбол или държавата ще изпрати зелените да броят комарите?

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.