ДЕКЛАРАЦИЯ: На ОбС на БСП – град Септември

ДЕКЛАРАЦИЯ: На ОбС на БСП – град Септември


Ние, членовете на ОбС на БСП – град Септември се обявяваме за действия, които обединяват и обновяват партията! С притеснение и загриженост се отнасяме към случващото в Националния съвет на БСП, което води до вътрешнопартийно разделение, организационно отслабване на партията и до разочарование на нашите членове и симпатизанти.
Общинският съвет изразява пълното си доверие и подкрепа на председателя на БСП Корнелия Нинова и водената от нея политика.

Резултатите от изборите не са повод за оставка! БСП е единствената партия, която повиши подкрепата си, въпреки че остана втора политическа сила! Настоящият исторически момент изисква БСП да бъде консолидирана, монолитна и дееспособна, за да стане реална алтернатива на сегашното управление на ГЕРБ.

Крайно време е да се премахне пропастта между ветерани и млади, между потомствени социалисти и другите! Необходима е приемственост и разширена екипност в партията!

Настояваме и призоваваме Националният съвет на партията да престане да губи времето си в безсмислени спорове и личностни битки, а да предприеме реални и смислени действия за спечелване на местните избори, които са от изключително значение за демократичното развитие на държавата. Резултатите от местните избори са своеобразен трамплин към парламентарните избори.

На тях БСП трябва да се яви единна и мобилизирана и да отговори на очакванията на нейните членове и симпатизанти!
УПЪЛНОМОЩАВА своите делегати на Конгреса да не се допуска отмяна на заложения в устава пряк избор на председателя на БСП от всички членове и да подкрепят председателя на партията Корнелия Нинова.
11.06.2019 г.

Виж още от: bulpress.eu

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.