Да си спомним какво можехме да си купим по времето на социализма само с едно левче

Да си спомним какво можехме да си купим по времето на социализма само с едно левче

Навремето ни даваха по 20 стотинки за закуска, с които спокойно си купувахме баничка, боза и нещо сладко.

Ето какво можехме да си купим по времето на социализма само с един лев:
обикновени вафли „Чайка“ – 0.12 лв.,
кутия цигари „Арда“ – 0.60 лв., баничка – 0.18 лв., боза – 0.10 лв. Общо – 1 лев.
За два лева: билет за трамвая – 0.06 лв., цигари „Слънце“ – 0.32 лв., кибрит – 0.06 лв., обяд в столовата – 1 лв., билет за кино – 0.35 лв.

Вярно, че имаше много дефицитни стоки, но бяха добри времена, за които можем да си спомняме само с носталгия, пише „Ретро“.

Много ще си спомняме за доброто старо време-искахте демокрация-ето Ви я! Да те управляват неуки хора-твоята съдба да се решава от циганите-също неуки хора-едно време-няма да ходят циганите на училище и ли на работа-нямаше го този лукс.Веднага след казармата-на вторият ден младежите на работа.

И сега работят-по нощни клубове и дискотеки-и на другият ден-спане-готови за следващия екшън! “Избивания,побоища-кланета-катастрофи-и какво ли не-не ни трябва война-ние българите ще се унищожиме”сами”.Това е нашата “демокрация”.

Преди си имаше ред дисциплина-болниците си бяха “болници”-образованието отлично-Не като сега-навъдили ги стотици “уневерситети”-само и само да лапът пари-а от там излизат едни кадри-Господ да ти е на помощ!

То не било” у млякото-ами у сороватката”-както казваше баба-но имаше мъдри думи на старите хора-а имаше и кой да ги слуша и да си взема поука.Бабами може да е вземала-28лв.пенсия но си имаше всичко-защото си го гледаше във градината-отглеждаха се и животни!

И никой не съм виждала от въздрастните хора да рови по казаните-а сега срам и позор-всеки втори-живея във центъра на града и всеки ден ги виждам!

Първо това поколение трябва да се научи да работи-после на ред и дисциплина и после можем да говориме за демокрация!!!!!

А не като изтъркана плоча да ми говорите-за “бананите” пък и най малко софиянци могат да се оплакват-винаги са били със превилегии-във така наречените “показни магазини”имаше всичко! Сега яжте банани-а родителите ви да измират от мизерия и нищета! Вие очи и уши нямате ли бе хора? Ако сте хора!!! /Gergana Gancheva/

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.