Великотърновка стана директор в световна корпорация в Ню Йорк

Великотърновка стана директор в световна корпорация в Ню Йорк
Великотърновката Цвета Калейнска оглави един от отделите в световна компания в Ню Йорк, САЩ.

Наскоро българката е избрана за директор, който отговаря за социалните мрежи в международната корпорация “Brandwatch”.

Тя ще заеме директорския пост в представителството на компанията в американския мегаполис.

Цвета Калейнска, позната още като Tsvetta, е български автор и експерт по социалните мрежи в САЩ, а това е поредното признание за нейните всеотдайност и упоритост.

През 2014 г. младата дама се окичи със сребърния медал в световните бизнес награди “Stevie Awards за жените в бизнеса”. Българският модел и маркетолог бе наградена в категорията “Жени помагат на жени”.

Тя получи приза за своята цялостна дейност по реализацията на Лидерска академия за момичета “ГЛОУ” във Велико Търново.

Миналата година излезе от печат и авторската книга на Цвета – “#Кралицата: социалната мрежа”. Това е първата книга на българския пазар, посветена на социалните мрежи.

Цвета Калейнска е възпитаник на Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” и говори свободно английски, френски, испански и италиански.

Като стратег по социални мрежи през годините е консултирала големи компании от ранга на филмовото студио Парамаунт, социалните мрежи Twitter и Facebook  и автомобилните компании Tойота и Ауди.

Търновката живее в САЩ от 2008 г., когато получава стипендия за обучение в колежа “Св. Франциск” в Ню Йорк, в две бакалаварски степени – по маркетинг и мениджмънт и по международен бизнес и икономика. Сега следва магистърска степен.

През 2010 г. като “Мис България Диаспора САЩ” беше коронясана за Любимка на публиката в международния конкурс “Мис Диаспора Моделс”. Така, въпреки 165-сантиметровия ѝ ръст, започна нейната кариера на модел.

Цвета има и издадена книга с поезия на английски, кръстена “Flowers From Heaven”.
Златина ДИМИТРОВА, topscandal.info

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.