Ванга: Осмият ще спаси света!

Ванга: Осмият ще спаси света!
Ще дойде Осмият и на планетата ни ще се възцари жадуващият мир – твърди приживе пророчицата Ванга

Това приживе рекла баба Ванга пред свои близки – пише „България днес“.

Преди повече от 50 години призори Ванга долавя с невиждащите си очи обилна светлина, нахлуваща през прозорчето на бедната й къщурка в Струмица.

Вратата се отваря и на прага се появява странник на бял кон, облечен в искрящи доспехи, обсипани като че ли с бляскави рибени люспи.

С копие в ръка той се обръща към нея и казва: „Не бой се, идвам да ти известя, че утрешният ден ще мине бързо, а ти ще станеш първа ясновидка.

При теб ще се стичат от всички страни. Ти ще разговаряш с живи и мъртви“.

Денят е неделя, 6 април 1941 г. – Благовещение по стар стил. На двойния си празник всяка година Ванга срещала стотици поклонници, дошли да й честитят имения ден и да се преклонят пред светицата.

Най-известната пророчица от близкото минало черпи сили в Рупите – местност, закътана в подножието на Кожух планина. Пред спретнатата си къща тя отправя послание към българите. В ролята на посредник се включва енергичната й сестра Любка.

„Злото ще победите само с добро. На благородството се въздава с багодат. Бъдете разумни и не вярвайте на безумните приказки.

Живеем в много трудно време. Разделят се братя и сестри. Нима е нужно на нашето племе все да го подвеждат? Да се обединим и за добро да се спасим“ – казва Ванга.

„Ще бъде България, а Осмият ще спаси света“ – твърди Ванга в провиденията си. / dailypress

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.