България със световна шампионка на тройния скок

България със световна шампионка на тройния скок
Родната лекоатлетка Александра Начева донесе огромна радост на българските фенове, след като стана световна шампионка за девойки.

Това се случи още в първия ден от шампионата на планетата за юноши и девойки до 20 години, който се провежда в Питещ, Румъния, съобщава Gong.Bg.

Още с първия си опит 17-годишната пловдивчанка постигна резултат от 14,13 метра при попътен вятър от 1,4 м/с.

Това беше изравнено най-добро постижение за сезона при девойките, след като през месец май кубинката Леянис Перес също скочи 14,13 метра в Хавана.

ЗЛАТО ЗА БЪЛГАРИЯ: Александра Начева стана младежки олимпийски шампион на троен скок

Резултатът на Начева се явява и сериозна заявка за участие на световното първенство при жените, което по план ще се състои в Доха през септември. Нормативът за участие е 14,20 метра.

Световната титла при девойките до 20 години се явява втора за Начева. През юли миналата година тя грабна отличието с 14,18 метра във финландския гранд Тампере.

През октомври 2018-а българката стана шампионка при девойките и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина). / Gong.Bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.