Българин покори САЩ с цигулка (ВИДЕО)

Един българин, който от години живее в САЩ доказва, че няма невъзможни неща.

Светлин Радославов или по известен сред музикалните среди отвъд Океана като Svet набира все повече популярност с цигулка в ръка. Той свири хип-хоп и има вече участие в над 60 града в Америка.

Светлин е роден в София. Още като дете семейството му забелязва, че той има вроден талант. На три години грабва цигулката и започва да се упражнява всеки ден. На седем се явява на национален конкурс в Благоевград и печели първо място. От първи до трети клас учи в средно училище „Юри Гагарин“, а в четвърти клас се явява на конкурс в музикалното училище в София и печели място в него.

На 11 години заминава за САЩ заедно с майка си и брат си. Там Светлин развива таланта си в едно от най-престижните музикални училища в цял свят – Eastman School of Music. Svet проявява силен интерес към хип-хопа и започва да пише песни и да продуцира музика.

Това е една от неговите най-големи страсти, като в своята работа комбинира бийтовете с изпълнение на цигулка. Svet бързо набира популярност и има участия на в цял Ню Йорк. За първи път се явява по националната телевизия в BET Canal през 2009 година, където свири на живо с Джейми Фокс и Кание Уест.

През 2012 г. получава покана да се яви в седмия сезон на Америка Търси Талант. Българинът прави истински фурор в шоуто и оставя без думи журито, стигайки до полуфиналите в Лас Вегас.

След това популярността му набира още скорост и получава десетки предложения за участие из цяла Северна Америка. Свири на наградите BET, шоута и програми по време на баскетболни мачове от Националната баскетболна асоциация, участвал е в шоу с рапара Fabulous, певеца Co-Lo и победителя от Американ Айдъл Филип Филипс. Прави успешни концерти в Маями, Лос Анджелис, Лас Вегас, Ню Йорк Сити, Детройт, Торонто, Амстердам, Катар, Йордан, Абу Даби, Дубай, Ирландия и др. / chujdozemec.com

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.