БСП-Стара Загора: Лидерът на социалистите Корнелия Нинова да оттегли оставката си!

Корнелия Нинова да оттегли оставката си .
Членовете на общинското ръководство с притеснение и загриженост обсъдиха темите за вътрешно партийно разделение и се обявиха за действия, които да обединяват и обновяват партията.
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова да оттегли оставката си!
За това призова Общинският съвет на БСП-Стара Загора на разширено заседание, което отчете действията в предизборната кампания за ЕП, съобщават от пресцентъра на партията.

„Резултатите от евроизборите не са повод за подобен акт. БСП е единствената партия, която повиши подкрепата си, въпреки че остана втора политическа сила”, направиха равносметка членовете на партийния съвет, които анализираха в детайли резултатите.

В дискусия те изразиха своето несъгласие и заявиха, че Нинова трябва да остане начело на партията, за да води БСП към успешни местни избори.
Членовете на общинското ръководство с притеснение и загриженост обсъдиха темите за вътрешно партийно разделение и се обявиха за действия, които да обединяват и обновяват партията”.

Припомняме, че оставката на лидера на БСП трябва да бъде обсъдена на предстоящия конгрес на партията, който е в неделя. Огромна част от ръководството на БСП смятат, че оставката на Нинова е грешен ход, който ще вкара партията в задънена улица.
Вътрешната опозиция обаче ще настоява Корнелия Нинова да се оттегли и най-висшият партиен форум да избере нейн заместник до изтичането мандата на това партийно ръководство, което е след година. Някои от най-яростните нейни критици се виждат като бъдещи председатели на партията, предупреди Овчаров на последния партиен пленум. Според него оставката на Нинова вкарва партията в юридически неразрешим казус, който ще създаде хаос в партията.
Тази сутрин лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов заяви, че никой не е искал оставката на Нинова и че това е драматичен акт, който изправя конгреса пред неизвестното. “Кому е нужна тази оставка, хората в страната казаха: “Кажете й, че инат врат чупи.” Паргов заяви, че харесва Нинова като лидер на партията и че трябва да се извлекат позитивите от кампанията.

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

Според Вас трябва ли Корнелия Нинова да си оттегли оствката?

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.