БГ злано момиче с нов златен медал в Лисабон

БГ злано момиче с нов златен медал в Лисабон
Невяна Владинова спечели златния медал в многобоя при жените на международния турнир по художествена гимнастика в Лисабон.

След много силна игра Владинова събра сбор от 80,250 (19,600 бухалки, 18,500 лента, 21,300 топка, 20,850 обръч).

Така Невяна изпревари другата българка Катрин Тасева, която завоюва сребърния медал.

В първия ден от турнира Катрин игра много силно, първа получи оценка над 20 на турнира – 20,500 на бухалки, но след това допусна грешки.

За топката си беше оценена с 19,500 точки след изпускане, а на обръч получи 18,650 и събра сбор от 77,850.

Бронзовото отличие спечели представителката на Япония Кахо Минагава, а четвърта се класира Юлиана Телегина от Израел.

Третата представителка на България – Боряна Калейн, се класира пета. От четирите български гимнастички Калейн получи най-високата оценка на турнира – 21,400 на топка.

Татяна Воложанина, която от този сезон е във възраст – жени, завърши на шесто място. Във финалите утре България ще има финалистки на всичките осем. И при жените, и при девойките.

Невяна Владинова ще участва на всичките четири, Катрин Тасева ще играе на бухалки и лента, а Боряна Калейн на топка и обръч.
Източник:petel

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.