Ансамбълът взриви „Арена Армеец“ с шампионско изпълнение (ВИДЕО)

Ансамбълът взриви „Арена Армеец“ с шампионско изпълнение (ВИДЕО)

Боряна Калейн е трета в многобоя след първите два уреда, Катрин Тасева е пета, на финал са на обръч и топка

Ансамбълът ни по художествена гимнастика вдигна публиката в зала “Арена Армеец” на крака с изпълнението си в първия ден от Световната купа в София. Българките в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева, която получи контузия на глезена, но стисна зъби и излезе на килима, изиграха шампионско съчетание с пет обръча и поведоха в многобоя с 20.600 точки.

За сложност българките получиха невероятните 12.400 точки. За изпълнение пък родните грации бяха оценени с 8.200 точки.

Отборът на Русия зае второто място 19.700. На третото място след първия ден е отборът на Япония с 19.500. Днес са съчетанията с топки и въжета.

В индивидуалната надпревара Боряна Калейн заема трето място в многобоя след изиграването на първите два уреда. Тя има сбор от 35.800 точки, а Катрин Тасева е пета с 34.850 точки. Двете българки се класираха за финалите на обръч и топка.

Лидерка след първия ден е рускинята Екатерина Селезньова с 37.800 точки, а втора е сънародничката й Александра Солдатова с 36.400 точки. Солдатова получи и най-високата оценка – 19.500 за изпълнението си на топка, където беше оценена с 10.800 за трудност.

Калейн допусна леки неточности в изпълнението си на обръч, за което получи оценка от 17.200. След това обаче възпитаничката на Мариана Памукова беше далеч по-убедителна на топка, където получи 18.600. Тасева пък направи силен обръч със 17.900, но на топка допусна сериозна грешка в края на съчетанието и в крайна сметка получи 16.950. / dcnews.bg

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.