Спрете да купувате играчки! Заведете децата си на екскурзия

Спрете да купувате играчки! Заведете децата си на екскурзия

Коледа, рожден ден, имен ден, завършване на втория срок или просто защото е събота – поводите да обогатявате материалната развлекателна колекция на детето ви са неизчерпаеми.

Представете си каква част от семейната хазна е посветена изцяло на тези циклични инвестиции, които в повечето случаи дори няма да бъдат оценени или ще поддържат интереса на малкия си получател не повече от седмица.

За да не останем не разбрани, бихме искали да поясним, че няма нищо лошо в това, да поднасяте изненади на децата си, особено когато можете да си го позволите.

Предлагаме ви алтернатива, която ще преобрази вашите отношения с порция нови семейни преживявания.

Следващия път когато решите да купите на детето си поредната скъпа играчка, чиято стойност вероятно няма да оцени пълноценно, помислете как по друг начин бихте изразили любовта си.

Вместо това планирайте кратко семейно пътуване през уикенда. Все пак човек е по-склонен да съжалява за закупена скъпа мебел, отколкото за билети за музикален концерт, нали? Социализацията ни носи повече удовлетворение от статичните скъпи вещи, обогатява житейския опит и повишава емоционалната интелигентност не само на възрастните, но и на децата, когато са преки участници в активностите на техните родители.

Започнете да инвестирате в преживявания, а не във вещи. Не ви насърчаваме да похарчите цяло състояние за луксозна екскурзия в екзотична държава. Понякога това, от което се нуждаете, е обикновена семейна разходка по близката екопътека.

Предайте стремежът към нови знания и далечни хоризонти на децата си, за да се превърнат в забележителни личности. Научете ги да бъдат верни на вътрешния им компас, за да преодолеят страха си от летене. / faktualno.com

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.