Село под наем стана супер хит

Село под наем стана супер хит
Стаите в унгарското село Медер, което беше предложено под наем, почти свършиха, съобщи АП.

Повече от 300 запитвания, както и резервации за 280 души, са направени, откакто кметът Кристоф Пайер обяви миналата седмица, че дава под наем цялото си село.

Той цели така то да стане известно и да му осигури приходи, като включва дори собствения си мандат в офертата.

За 210 000 форинта на ден (около 700 евро) потенциалните наематели могат да се възползват от всички удобства на китното село Медер, което обаче е почти пусто с 18-те си жители.

В сделката са включени четирите улици на Медер, от които две са асфалтирани, кабинетът на кмета, културният център, автобусната спирка и седем обзаведени селски къщи заедно с животните и четири хектара земя.

Селото е на 180 км югозападно от Будапеща. Туристи се стичат в него вече от цял свят – дори от Австралия, РЮА, САЩ, Швеция. Свободни места през юни няма. Почти са изчерпани и възможностите за юли и август.

Кристоф Пайер е 42-годишен инженер от Будапеща. Той се влюбва в малкото село, когато преминава през него случайно преди 10 години. Една година по-късно, след като си купува имот там, е избран за кмет, добави АФП.

Целта на Кристоф Пайер е да спаси Медер от бавна смърт, каквато е съдбата на много откъснати от света села, напуснати от младите, които при първа възможност заминават за Будапеща или в чужбина.

Хора живеят постоянно само в пет от 20-те къщи в селото.

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.