Румен Радев ще се срещне с китайския премиер Ли Къцян

Румен Радев ще се срещне с китайския премиер Ли Къцян

Президентът Румен Радев …

Утре държавният глава ще участва в церемонията по откриване на световния икономически форум в Далиен, известен като Летния Давос

 

Президентът Румен Радев и премиерът на Китай Ли Къцян ще обсъдят на среща в Далиен възможностите за увеличаване на китайските инвестиции в България, съобщава БНР.

 

По време на срещата с министър-председателя на Китай българският държавен глава ще представи план с основните насоки за развитие на българо-китайските отношения.

Румен Радев и Ли Къцян разговаряха преди години в София при посещението на китайския премиер у нас. Тогава двамата обсъдиха идеята за създаване на изследователски център в София, който да подпомогне съвместни проекти с Китай, а Радев отбеляза отличните политически отношения между двете страни.
„Прегледът на китайското икономическо присъствие в нашия регион показва, че съседни държави като Гърция, Румъния, Сърбия се радват на многократно по-голяма китайско инвестиционно присъствие. Затова и ние желаем да наваксаме пропуснатото до момента“.

Утре Радев ще участва в церемонията по откриване на световния икономически форум в Далиен, известен като Летния Давос. Държавният глава ще направи изказване в рамките на сесията „Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт“.

Одобрявате ли размахът и устремът с който Рдав провежда международни политики за България?

 

Източник: epicenter.bg

Виж още от: bulpress.eu

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.