Най-важните поверия за високосната 2020 година – ето какво в никакъв случай да не правим

Най-важните поверия за високосната 2020 година – ето какво в никакъв случай да не правим

Реклама

Реклама

Както всички знаем, високосната година се пада на всеки 4 години и тя има един ден повече от “обикновената” година.

Може би заради това тя се ползва с по-специален статут и с нея са свързани какви ли не поверия – някои логични, други – не толкова.

Ето някои от най-известните поверия, свързани с високосната година , които сигурно ще ви заинтригуват:

Повечето от тях са свързани с белия метал – среброто . В Древен Китай били убедени, че среброто предпазва от лошия късмет, който може да донесе високосната година, каквато е следващата 2020 г. Там и до ден днешен сребърни съдове, кюлчета и монети са отлично капиталовложение.

сребърни бижута

Реклама

На Балканите е прието вместо златна паричка на шапката на новороденото да се пришива сребърна, а на булките да не се даряват пендари, а „бели“ пари. Според някои вярвания трите години, които предхождат високосната, са подвластни на Слънцето и през тях се носи злато. Високосната година е под влиянието на Луната. Старият алхимичен символ за сребро е непълна луна и заради това през високосните години носим сребърни накити.

В Древността хората слагали сребърна пара в млякото, за да се запази по-дълго. В Древен Египет върху рани поставяли тънък пласт сребърно фолио за по-бързо оздравяване. У нас пък се смята, че ако бижута от този метал потъмнеят, човекът който ги носи, е болен.

През високосна година бременната жена не трябва да държи близо до себе си остри предмети. Детето, което е родено на 29 февруари, е добре да празнува рождения си ден! То трябва да си избере 28 февруари или 1 март и да отбелязва тогава празника си през невисокосните години.

бебе с цвете

През високосна година не трябва да започвате строеж на нова къща, да се местите в друг град или в друго жилище и ако можете, не си сменяте местоработата. Когато имате финансов успех през високосна година, една част от парите трябва да отидат за нуждаещи се хора, за да ви върви така и догодина.

развод

През високосна година не се продават недвижимо имущество и ценни предмети.

Loading...

Годината не е е добра за развод, тъй като предвещава проблеми за следващата връзка. Да не се правят покупки на големи количества хранителни продукти от хора, които са болни или възрастни, защото това носи лош късмет. / За Жената


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.