Коя е сестрата на президента Румен Радев

Коя е сестрата на президента Румен Радев

Две са най-важните жени в живота на Румен Радев и не става дума за бившата му съпруга Гинка и настоящата – Десислава.

Освен към майка си Станка, президентът изпитвал особен респект и към сестра си Лозана. Тя е с две години по-голяма от държавния глава и е причината навремето Радев да избере за свой професионален път авиацията.

Трудовият стаж на Лозана също е пряко свързан със самолетите и летищата. През 1992 г. завършилата с отличие психология и педагогика в Софийския университет хасковлийка започва работа като стюардеса в авиокомпания „Балкан“. Бившите й колеги нямат спомен кога и поради каква причина слиза от борда на самолета, но със сигурност днес трудът й е по-добре платен.

От 2007 г. до сега Лозана работи в бюро „Информация“ на летище София, научи ексклузивно „Ретро“. Запознати разкриват, че месечното й възнаграждение не пада под 3 бона, като се има предвид, че хигиенистките на летището прибират по 1600 лева. Лозана е щастливо омъжена и със съпруга си Игор имат дъщеря София, кръстена на майката на президента.

Момичето е връстничка на щерката на Радев и двете са близки приятелки. Срещат се почти всяка седмица и често могат да бъдат засечени на разходки по Витоша и край Боянския водопад.

Каката на държавния глава обитава просторен апартамент в централен столичен квартал. Съседите на Лозана подозират, че вероятно жилището е купено от нея с помощта на брат й.

За зетя на Радев комшиите не знаят много, но подчертават, че не е сиромах човек, защото пред входа на кооперацията паркирал лъскав черен мерцедес. Игор бил откровен почитател на всички модели на немския концерн и тайно завиждал на роднината си Румен, че откакто застанал начело на държавата, го возели в бронирана лимузина от същата марка за 2,4 милиона лева.

Лозана и мъжът й поддържали добри отношения и с двете съпруги на Радев. По-близки били с бившата Гинка, най-вече покрай дружбата на децата. Десислава рядко им ходела на гости, но по празници винаги се отчитала с претруфени ласкателства. Каката на президента не си позволявала да се меси прекомерно в житейските му избори, но винаги го приземявала, когато виждала, че прави грешки.

Такива били отношенията между тях и в детството им, когато по-малкият Румен гледал на сестра си като на еталон за успех. Повлиян от отличните й оценки и хвалбите, които майка им и баща им не пестели, бъдещият летец кандидатствал в езиковата гимназия, където Лозана учела.

В Немската изкарал само година, защото кака му го насочила към математиката, с която впоследствие пробил във военновъздушното училище. / socbg.com

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.