Испания: кой има право на помощта от 1200 евро

Испания: кой има право на помощта от 1200 евро
Така наречените негативни данъци от Испания са създадени за насърчаване на данъкоплатците, които отговарят на редица изисквания.

Наречени са така, защото размерът им в много случаи надвишава самото данъчно задължение.

Тази фискална помощ не е нова, но до сега на нея имаха право само работещите жени с едно дете. А от 2016 г., според прогнозите на Министерството на финансите, 750 000 семейства ще могат да се облагодетелстват от нея.

От 7 януари 2016 се кандидатства чрез интернет страницата на Агенцията за данъчно облагане Agencia tributaria , а от 3-ти февруари може да се кандидатства и директно в техните офиси. Освен на веднъж, тази помощ може да се получава и на части- по 100 евро на месец.

БЕНЕФИЦИЕНТИ:
• Работещите майки с деца до 3 години.
• Многочленни семейства (с 3 или повече деца).
• Данъкоплатци, чиито потомци или роднини по възходяща линия имат увреждания.

ПРОЦЕДУРА за предварително изплащане на помощта:
– Подаване на онлайн заявление
– Попълване на MODELO 143 за всяка фискална помощ.
– Подаване онлайн чрез електронна лична карта /валидно само за испански граждани/, цифров сертификат, „PIN 24 часа,“ или Cl@ve

Ако данъкоплатецът не притежава нито едно от горепосочените устройства:
– Чрез телефон 901 200 345.
– Лично във всеки офис на агенцията. Необходимо е да се носят и предоставят горепосочените документи.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

– Данъчната агенция вече е изпратила уведомителни писма до потенциалните бенефициенти на тази фискална помощ.
– Ако има няколко бенефициенти по дадена фискална помощ авансовото плащане може да се иска индивидуално или колективно. Ако се иска по индивидуално, кандидатите ще получат само своята част от помощта. Ако се прави колективно, първият бенефициент трябва да отговаря на всички изисквания в момента на одаване на документите.

Loading...

За всички въпроси, които могат да възникнат по основната данъчна информация можете да се обадите 901 33 55 33. / bulgaros.ovh

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.