Българският футболен сексскандал стига до УЕФА и ФИФА

Българският футболен сексскандал стига до УЕФА и ФИФА

Реклама

Българският футболен сексскандал ще се разраства, прогнозират запознати.

Футболната съдийка Теодора Тодорова е изпратила докладна до президента на БФС Борислав Михайлов, опвайки подробно за сексуалния тормоз, на който я е подлагал председателя на Областния съвет на БФС в Монтана Ангел Стоянов.

Реклама

Тя съобщи  във “Фейсбук”, че ще бъдат сезирани и етичните комисии на УЕФА и ФИФА. Тодорова е учудена от казаното от Бончо Генчев (председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново), че на този етап Ангел Стоянов няма да бъде махан от пост, докато обвиненията й не бъдат доказани.

“Защо искате от раз да се види всичко? Поетапно. След като има такива хора, които да постъпят по такъв начин, очаквате същите тези хора да си признаят и да не се скрият, а да кажат “Да, сгреших, виновен съм”. Когато човек казва истината няма как да се обърка или уплаши от нещо, освен от натиск и корупция. Както съм казвала… има доказателства и свидетели. Другото е въпрос на наглост, пари и връзки.

След като председателя на Зоналния Съвет на БФС във Велико Търново (б.р. – Бончо Генчев) заяви, че Председателя на ОС на БФС Монтана Ангел Стоянов няма да бъде отстранен от изпълняваната длъжност до изясняване на случая и, че г-н Стоянов по никакъв начин не бил нарушил служебните си задължения, с нас се свързаха още футболни личности от България и такива извън страната, както и няколко неправителствени организации, защитаващи правата на жените.

По тази причина освен Докладната до председателя на Български Футболен Съюз Борислав Михайлов, и в случая българското законодателство не е единствено и водещо в целите, които искам да постигна.

Реклама

С помощта на по-горе упоменатите ще бъдат сезирани етичните комисии на УЕФА и ФИФА и казуса ще бъде разглеждан и по техните етични норми, а това са норми, които БФС като техен член е длъжно да спазва.

Отделно от това неправителствени организации ще се занимаят с проявената полова дискриминация.

Недопустимо е г-н Стоянов да не бъде отстраняван от поста си, при условие че е заявил, че ще завежда дело, а не е изключено свидетели по това дело да бъдат хора, които са зависими от него”, написа Теодора Тодорова. / faktor.bg

календар
календар


Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.