Измамиха български гурбетчии, зарязаха ги без пари!

Измамиха български гурбетчии, зарязаха ги без пари!

Реклама

17 българи, наети като берачи на малини и боровинки, са измамени от некоректни работодатели и оставени без пари в столиците Стокхолм и Лондон.

Сезонните работници от Лондон, които са група от 11 души, трябва да са се прибрали снощи. Като сезонни работници в Шотландия, те получили част от средствата си, с които решават да си закупят автомобили. Опитът да ги регистрират обаче завършил с неуспех поради невъзможност да представят всички необходими документи.

Реклама

Така групата българи, останали блокирани в английската столица без пари и без самолетни билети, с които да се приберат. Те се съгласили да бъде задействана процедура по доброволна депортация след намесата на дипломатите ни в Лондон. В резултат на процедурата, обаче ще им бъде наложена забрана за пребиваване във Великобритания в продължение на една година.

Други шестима нашенци, сред които и две непълнолетни момчета, били наети като берачи на боровинки в Швеция. Освен, че не получили обещаното възнаграждение, българите твърдят, че са били принуждавани да просят. Те са останали без пари, подслон и са били принудени да работят в унизителни условия.

След намесата на дипломатическите ни представители, които са потърсили за съдействие Международната организация по миграция, те ще бъдат върнати у нас. / uniconbg

календар
календар


Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Реклама